Lover bedre taxi-service

SERVICE-AGENT: Arne W. Henriksen er godt fornøyd med sifrene «007» på taxiskiltet sitt. – Folk skal merke at Din Taxi setter punktlighet og kort responstid i høysetet, sier «agenten for god service». Foto: Torgrim Rath Olsen

Skrevet av Guttorm Pedersen / NORDLYS
Publisert: 23.09.08 15:36

Taxi-monopolet i Tromsø er historie. WEB-TV:

Nå kan du bestille drosje fra to konkurrerende selskap i Tromsø. De første bilene til Din Taxi kom i trafikk 1. september. Foreløpig er åtte biler på veiene. I løpet av de kommende tre ukene skal tallet være 20 – mens endelig mål er 40 biler i løpet av neste år. Tromsø Taxi vil disponere drøyt 80 av de totalt 122 løyvene som er utstedt i Tromsø.

Arne W. Henriksen er en av drosjeeierne og sjåførene som vil kapre kunder med bedre service enn byens drosjekunder har vært vant med. Kort responstid, punktlighet og hyggelige sjåfører er Din Taxis hovedoppskrift.

– Folk vil nok også merke at det er flere drosjer på veiene. Servicen totalt sett blir bedre, sier Henriksen.

Miljødrosjer

Din Taxi har også utviklet en egen miljøstrategi. Drosjeeierne blir påvirket til å velge miljøvennlige biler og sjåførene får opplæring i miljøvennlig kjørestil. Motorene skal være avslått halvparten av tida på holdeplass.

Din Taxi er opprettet som en avdeling i det lokale, familieeide selskapet Stein Sørensen Persontransport AS. Selskapet eies og ledes av transportgründer Stein Sørensen og hans sønn Bård Henrik Sørensen.

Sentral i Harstad

Når du ringer for å bestille bil fra Din Taxi havner du i Harstad. Selskapet har inngått et samarbeid med Harstad Taxisentral.

– Det ville vært ensbetydende med rask konkurs å opprette egen sentral. Med dagens teknologi er det ikke noe problem at trafikken koordineres fra Harstad. Tilsvarende samarbeid skjer over hele landet, sier Stein Sørensen.

To personer fra sentralen i Harstad har vært på kurs i Tromsø for å bli kjent med byen.

Myndighetenes prisregulering sørger for at kundene inntil videre ikke vil se noen forskjell på taxametrene hos Tromsø Taxi og Din Taxi.